След продължително 14-часово преследване и издирване екипи от полицейското управление в

...
След продължително 14-часово преследване и издирване екипи от полицейското управление в
Коментари Харесай

Зрелищна 14-часова полицейска гонка с крадец, скочил в река Стрелчанска Луда Яна

След продължително 14-часово гонене и търсене екипи от полицейското ръководство в Панагюрище и сектора в Стрелча задържаха мъж, направил обири от търговски обекти. От началото на месеца на територията на Стрелча били документирани две обири, осъществени по еднакъв метод - след щурм на вратите, причинителят отмъквал огромно количество цигари и оборотни пари. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Малко преди 4 часа на 20 март, в РУ-Панагюрище постъпил сигнал от частна охранителна компания за задействана сигнална система на магазин в центъра на града. Автопатрул от Участъка в Стрелча дошъл на мястото и екипът подхванал заградителни дейности.
Униформените съумели да засекат причинителя, който бързо изхвърлил откраднатите цигари и скочил в коритото на река Стрелчанска Луда Яна. За локализирането и задържането му били мобилизирани чиновници от престъпна и охранителна полиция при районно управление (на МВР) в Панагюрище и локалния сектор, включен бил и полицейски чиновник със следово куче, подпомагане оказали и лесничеи от околните горски стопанства.
Един от тях засякъл беглеца и неотложно уведомил униформените. Така след близо 14-часово търсене в гориста околност, в землището на село Дюлево е арестуван 43-годишен мъж от Пловдив, с богато престъпно минало.
Спрямо него досега са регистрирани 44 заявителски материала, главно за взломни обири, осъждан, като му е налагано и наказване „ отнемане от независимост “. Той е арестуван за период от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище. Образувано е досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Изяснява се съпричастността на мъжа към осъществени обири от територията и на други райони. Работата по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР